En masse nyt og alligevel ikke

Ja det er længe siden der er kommet nyt på siden. En af årsagerne var desværre at fruen rendte ind i noget kritisk sygdom i oktober sidste år. Heldigvis kunne det klare med en operation, så alt er igen ok. Dog var det en hård tid at komme igennem og derfor ingen beretninger eller ture i de sidste par måneder af 2014. Nytårsaften skulle holdes med et vennepar og deres børn. Fruen endte desværre på operationsbordet igen nytårsdag, da de åbenbart ikke havde strammet snøren ordentlig nok første gang. Hun insisterede på at vi holdt nytår alligevel. Så vennerne måtte hjælpe til, men da vi skulle til sætte os med maden, blev der ringet efter vores vennepar da hendes gravide lillesøster skulle køres til vagtlæge med stærke mavesmerter. Så hun kørte efter sin lillesøster og kom først tilbage kl 01.30, da vagtlægen sendte dem videre til Næstved sygehus. Det værste var at hun dælme var kørt med deres krudt!
Nå men 2 mænd tilbage med 4 unger…deres knægt på 15, skred da klokken blev 21. Så sad de “gamle” tilbage med de små børn. Sendte lige fruen et billede så hun kunne se at vi havde styr på det.

Vi fik holdt nytår og alt gik godt både med den gravide lillesøster, min hustru og vi fik holdt mini nytår dagen efter.

I januar da alt igen åndede fred og ro, kom jeg til at regne på hvad jeg kunne spare ved at skifte min elskede Land Cruiser V6 samt familiebilen ud med 1 personbil der kunne det hele…næsten..
Billede 14-01-15 11.02.19
Det var lidt skræmmende. 20-25.000 om året alene i brændstof og grøn ejerafgift. Så efter at have søgt og læst omkring personerbiler der kunne trække 2000kg samt i en prisklasse hvor vi kan være med, så var valget simpelt. Ford Mondeo. Efter lidt søgen og snak med diverse forhandlere, så endte vi med en Ford Mondeo 2.0 titanium st.car. 163HK, automatgear og alt muligt elektronisk lir. En lækker bil der allerede har bevist at Korsør rampen ikke er noget problem.
806402500_6 806402500
Lige inden jeg skulle af med Land Cruiseren, kom der lidt sne og pludselig ville det store skrummel prøve kræfter med et skilt. Skiltet tabte.

Billede 29-12-14 16.22.44

Jeg har jo allerede bygget mig et par planerboards og de skal jo selvfølgelig bruges lige om lidt når laksesæsonen går i gang for Team Emilie’s vedkommende. Det betød at jeg måtte i tænkeboks omkring planermast eller andre løsninger. Jeg fik et par gode tilbud på master, men jeg ville helst undgå at skrue mere i båden. Jeg udtænkte en løsning og tegnede en skitse. Fik en anden trollingfisker til at udføre produktionen af mine planermaster. De monteres på søgelænderet og ideen er så at de skal fortøjres enten til en pullert eller til hinanden, så trækket ikke bliver for voldsomt på søgelænderet. Nu må vi se om det virker.

Jeg har også købt en omgang Rapala klemmer til fiskeriet med planerboard. Så nu er vi helt klar til at fange laks. Jeg glæder mig som et lille barn.
Billede 17-01-15 10.47.06
Vi skal bare så meget ned og fange laks nu. Nu skal vejret, arbejdet og familien bare gå op i en højere enhed så vi kan komme afsted. Vi har forsøgt 2 gange i januar at komme ud og pilke et par torsk, men hver gang har vejret sat en stopper for det. Det må dælme snart godt holde op med at blæse sådan. Den ene gang blev vi enige om, at ud skulle vi sgu. Så vi pakkede båden og kørte ned på havnen, men det så lidt værre ud end antaget. Så vi gik en tur på havnen og vendte snuden hjemad uden at have dyppet båden i vandet. Æv æv. Men vi tager revanche snarest og så skal bloggen nok komme til live igen 🙂

3 Comments on “En masse nyt og alligevel ikke”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.