Det vigtige ord er TEAM…

Det er længe siden båden har været på vandet. Sidste gang var til en klubmesterskabstur i Storebælt Småbådsklub. En sjov 24 timers fisketur, som der kommer lidt film om senere. Vi havde lige en uge tilbage af vores sommerferie og da vi nåede til tirsdag, var vejret perfekt til en sejltur. Vi havde dog en masse aftaler og ærinder om formiddagen og tidlig eftermiddag, men ved 16 tiden blev båden hentet og fruen og jeg smed et par stænger, badetøj og lidt snacks i båden.

Vi vidste ikke lige om det bare skulle være en hyggetur eller om vi skulle bade, men vi ville begge gerne lige dyppe et par forfang ude ved broen, bare for at se om der var gang i fiskene. I lystbådehavnen hilste vi lige på et andet klubmedlem som også havde været på hyggetur. Vi fik smidt båden i vandet og afsted det gik i havblik og det flotteste sommervejr længe. Ude ved pylonen ville vi lige prøve med et par forfang for at se om der skulle være nogle makreller. Jeg havde taget et par tobis med, til at skære nogle små stykker af til nogle andre forfang vi skulle prøve senere, men fruen insisterede på at jeg skulle skære et lille stykke af og sætte på hendes pirk. Selvom jeg helt ubemærket rystede lidt på hovedet, så siger historien jo at jeg ikke skal prøve at lære fruen hvordan man skal fange fisk.

Vi forsøgte et par steder ved pylonen og pludselig råbte fruen: “Så er der FISK!”. Typisk… men det var ikke makrel, til gengældt kom en ok stor ulk til syne. Efter et hurtigt billede, røg den retur.

Vi fortsatte fiskeriet og pludselig fleksede Christinas fiskestang igen. Så var det makrel… efter en kort fight og et angstprovokerende minde om en tabt fisk, blev makrellen landet i nettet. Det var en fin makrel og efter et hurtigt billede, røg den retur. Vi havde ikke køl med ud og det var ikke meningen af vi skulle have fisk med hjem heller.

Vi blev enige om at forsøge ved den anden pylon og mens vi sejlede derover, pointerede jeg vigtigheden af at vi er et Team til konkurrencerne. Jeg har viden om hvor og hvordan vi skal fiske og så er det gasternes opgave at fange fiskene. På den måde supplerer vi hinanden og er et TEAM. Christina mumlede noget uforståeligt og vi landede på det nye spot. Christina vil have et nyt stykke fisk på krogen og det får hun selvfølgelig. NU er der hug…endelig har jeg fået en fisk på krogen. Der er ikke meget liv, men op kommer en fejlkroget ising på størrelse med en rugbrødsskive.

Christina smiler overbærende og siger, nu har jeg vist også fisk og op kom en lille torsk. Mens jeg stadig tænker på teamet, svinger Christina torsken ind over rælingen og siger højt 3-1……………. i det samme ringer min telefon. Det er 2 gode venner der er på vej over broen og har set at vi ligger og fisker. De skal lige høre hvordan det går. Jeg får fremstammet noget om at vi da har fået lidt fisk ombord og i det samme trækker Christina endnu en lille torsk op og former et 4-1 med munden. Samtidig lyder det i røret “Vi kan jo lave en aftale om at hvis du fanger en havørred, så giver jeg en præmie til Storebælt Cuppen“. Det var selvfølgelig venskabeligt drilleri og jeg måtte også afvise aftalen, da min havørred statistik ikke er den bedste. Vi grinede lidt af det og de ønskede knæk og bræk.

Nu skulle vi prøve lidt andet fiskeri, men jeg opdagede at jeg havde glemt 2 rigs-mapper i bilen inde på havnen. Jeg turde næsten ikke nævne det for fruen, så i stedet foreslog jeg at vi prøve at trolle lidt, mens vi så solnedgangen.

Det blev accepteret og vi smed et par stænger ud og trollede langs Sprogø. Da vi var nået halvvejs rundt om Sprogø, ville vi tage stængerne ind og sejle i havn. Christina skulle lige “jigge” lidt med blinket inden hun ville trække ind. Jeg smilede overbærende til hende og begyndte at trække min line ind. Pludselig fleksede hendes stang igen og ude bag båden, lød et plask og et par sølvskinnende glimt blændende os kortvarigt. Lige så hurtigt som det startede, lige så hurtigt var det forbi. Fisken sad ikke på længere. Det kunne have været så fedt lige at kunne sende et billede af en havørred til kammeraten.

Vi sejlede i havn mens jeg tænkte på vigtigheden af ordet TEAM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.