Speedbådskørekort?

Warning: Undefined array key "action" in /customers/5/3/8/team-emilie.dk/httpd.www/wp-content/themes/hitmag/Speedbaad.php on line 35
Her kan du beregne om du skal bruge et speedbådsbevis for at føre din kombination af båd og motor.
  • Speedbådsbeviset blev indført ved lov d. 1. juli 2002. Fra denne dato skal alle førere af en speedbåd kunne fremvise et sådan bevis, når man sejler i båden
  • Speedbådsbevis omhandler KUN planende både og altså ikke en deplacement båd (damjolle osv)
  • Hvis din båd er over 15 meter skal du ikke have et speedbådsbevis, men et Yacht Skipper bevis.
  • Hvis din speedbåd er 4 meter eller herunder skal du have et speedbådsbevis hvis din motor er på 25,84 HK eller herover.
  • Hvis du sejler i en båd der kræver bevis uden at have det, kan du højest få en bøde.
  • Du kan IKKE tage et speedbådsbevis før du er fyldt 16 år.
  • Du kan godt tage et duelighedsbevis selvom du er under 16 år, men må stadig IKKE sejle en båd der kræver speedbådsbevis!
  • På både skelnes der mellem føreren og styreren. Føreren er den total ansvarlige for sejladsen, og det er føreren, som skal have et speedbådskørekort. Det betyder at personen, som styrer en speedbåd ikke nødvendigvis behøver et speedbådskørekort.(*se nedenfor)
  • Formlen for at beregne om du skal have speedbådsbevis hedder: ((L^2)+3)*1,36 hvor L=båden længde i meter. Resultatet angiver maksimalt HK uden speedbådsbevis!
Herunder kan du test om du behøver et speedbådsbevis til en hvilken som helst kombination af båd og motor
Bådens længde i meter:
Antal HK:

(*)
Til sfs
Hej
Jeg har et spørgsmål vedr speedkørerkortet. Jeg har en datter på 15 som gerne vil sejle min båd (som kræver man har speedkørerkort ) må hun sejle min båd når jeg er med eller skal føren af båden også have beviset for at sejle skibet
M.V.H
Peter

Fritidssejlerbeviser (SFS) <fritidssejlerbeviser@dma.dk>
11.36 (for 21 timer siden)
til mig

Hej Peter

Tak for din mail.
På både skelnes der mellem føreren og styreren.
Føreren er den total ansvarlige for sejladsen, og det er føreren, som skal have et speedbådskørekort. Det betyder at personen, som styrer en speedbåd ikke nødvendigvis behøver et speedbådskørekort. Det betyder, at din datter må gerne styre/sejle båden, men alt sker under dit ansvar. Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at besvare denne mail.

Med venlig hilsen
Esben Binderup Justesen
Fuldmægtig

Søfartsstyrelsen
Kundecentret (KC)
Tlf.:
72 19 60 19
Carl Jacobsens Vej 31
2500 Valby
Tlf.:
72 19 60 00
Web:
www.sofartsstyrelsen.dk