Garmin FAQ

Find svar på en masse Garmin spørgsmål her

 • Speed Source Fault - hvad betyder det?

  Speed Source Fault beskeden kan nogle gange ses ved brug af autopilot og når man sejler langsomt. Egentlige er denne besked blot en information og ikke en fejl.

  Ved helt lav fart er der i softwaren sat en begrænsning for hvor lav en fart piloten kan gå og stadig bruge GPS som valid fartkilde.
  Det har ingen praktisk betydning for brugen af din pilot, men det den siger er bare at du sejler så langsomt så den ikke kan bruge GPS som helt præcis fartkilde.
  Den beregner dog stadig ud fra den GPS fart den måler.

 • Kan man dele søkort mellem sine plottere?

  Ja. Hvis du registrerer alle dine plottere og dit søkort via Garmin Express eller via ActiveCaptain, så kan du hente dit kort ned til flere enheder.

  Se fx her:  https://youtu.be/80AjiOWsXpo?t=187

 • Hvad er forskellen på AIS600 og AIS800?

  En AIS600 og en AIS800 både sender og modtager, men AIS600 har ikke en indbygget gps antenne hvilket en AIS800 har.
  AIS skal have egen GPS position (lovkrav) som den ikke må modtage fra et delt netværk. Udover den indbyggede GPS antenne sender AIS800 også hyppigere og med højere effekt.

  Hvis du monterer en AIS800 under læ, skal du være  være opmærksom på at det ikke er sikkert at den vil kunne modtage, fordi de indbyggede antenner ikke er ligeså “kraftige” som de eksterne. Hvis det driller kan en GA-38 bruges, og i de fleste tilfælde vil denne kraftigere antenne kunne skjules et sted i båden med fint signal.

 • Får jeg noget ud af at sammenkoble GHC 20 og en plotter via nmea0183?

  Ja. Hvis du fx forbinder en GHC 20 med en Garmin GPSMAP 3010 via nmea0183 så  kan du få rute data over fra din plotter og kompaskurs ind på din plotter.

 • Hvilken pumpe er god til trollingbåde?

  Reactor Compact pumpen er på 1L. Til trollingbåde anbefales 1,2L pumpen.

  Hvis man skal skifte pumpen skal ECU boksen også skiftes. ECU boksen er den boks som pumpen er tilsluttet.

 • Findes Garmin flowmåler både til benzin og diesel?

  Garmin GDS 10 flowmåler findes kun til benzin. Garmin laver ikke nogen til diesel desværre.

 • Slette tidligere ejer på et Garmin produkt

  Du skal have fat i den tidligere ejer og bede ham om at afmelde plotteren på hans Garmin konto. Tidligere ejer kan gøre dette via ActiveCaptain eller via Garmin Express. Alternativt kan tidligere ejer ringe ind til Garmin supporten.

 • Skærmlås på min plotter

  Efter seneste software opdatering version 19 til Garmin GPSMAP, er der kommet en ny feature. Det er skærmlås som er en software tyverisikring.

  I denne video kan du se hvordan den virker og bliver aktiveret.
  https://youtu.be/T2n3dhObb_U

 • Hvad mister man ved en fabriksgendannelse?

  Hvis man laver en fabriksgendannelse af et plotter så slettes indstillinger og brugerdata.
  Software opdateringen nulstilles ikke.

 • Enheder der ikke registreres i ActiveCaptain

  Enheder som fx Garmin AIS800 og VHF 215i bliver ikke registeret i ActiveCaptain og dermed ikke på din Garmin konto. Det er fordi de ikke har en “enheds-ID”. Men bare rolig, der bliver opdateres når du laver en opdatering af din plotter.

 • Kan jeg bruge ActiveCaptain på flere enheder?

  Ja. Du downloader bare ActiveCaptain app’en på de enheder du vil bruge den på. Herefter kan du se dine registret kort osv i ActiveCaptain på alle enheder.

 • Kan man bruge en radar på en garmin GPSMAP 922x?

  Ja.
  På alle plottere hvor der er en netværksport, kan man bruge en radar.

 • Hvorfor kan jeg ikke afmelde mit søkort i Active Captain?

  Hvis søkortet ligger på et sdkort og sidder i apparatet, så kan en evt. ny ejer godt bruge kortet, men søkortet kan ikke videregives til en ny bruger. Det kan altså ikke overføres mellem brugere. Søkortet er personligt ligesom købt af musik, film osv.  Så en ny bruger må selv ud og købe et søkort hvis han vil kunne opdatere det osv.