Torskene i Langelandsbæltet

Så blev det tid til årets sidste fisketur (2021) og det var samtidig sidste klubmesterskabstur i Storebælt Småbådsklub.

Vi skulle sejle fra Skælskør havn og turen var efter nytårstorsken, lange og sej. Ingen af Per’ne kunne komme med og Sander havde ikke sin egen båd helt klar, så derfor slog vi pjalterne sammen. Vi kunne se at vejret d. 29/12, hvor turen lå, skulle blive rigtig godt. Helt vindstille, men dog med noget tåge. Vi tænkte at chancen nok var størst, jo længere sydpå vi kunne komme. Der har ikke været torsk at fange i Agersøsund de sidste mange år, desværre. Så tanken blev fyldt op og båden gjort klar. Jeg smed lidt salt bag i bilen til rampen, hvis der skulle være glat. Temperaturen lå lige under frysepunktet i dagene op til.

Der var 7 både tilmeldt, men vi endte med at være 4 der mødtes i Skælskør. Det var for koldt for nogle og andre kæmpede med at komme ud fra deres isglatte villaveje. Jeg landede vej rampen omkring kl. 7.15 og her var den første båd, Team Bøge, allerede på vej i vandet. Senere stødte Team Frederik til og den sidste båd ‘Molly’ var en fastligger.

Da alle havde lagt i og vi var klar, blev der holdt et kort skippermøde på kajen. Der var afgang 8.30 og man skulle være i havn kl. 15 til indvejning. Der blev snakket lidt om hvor folk tog hen. Vi var to der satsede på at sejle langt (Langelandsbæltet), en der ville prøve Agersøsund og en der tog til Broen.

Starten gik og der var fuldstændig fladt vand. Så vi strøg ned mod et vrag der ligger mellem Agersø og Langelands spids. Tæt ved vraget begyndte vi at søge og fandt hurtigt noget spændende på sidevü

Det er vildt fedt at man kan se så nøjagtig til hvilken side man har objektet osv. Desværre holdt denne struktur ikke fisk og det var heller ikke det store vrag som vi satsede på. Vi søgte lidt mere rundt og fandt vraget og selv det så ud som om at der var fisk, så var der ingen der nappede og vi sad heller ikke fast i noget.

Vi fortsatte sydover og dyppede forskellige steder. På et tidspunkt fik vi øje på Team Frederiks AIS signal og samtidig gav de et pling på radaren. De lå ikke så langt fra os så vi valgte at sejle ned og se hvordan det gik dem.

Det var ikke fordi de havde meget mere at prale med end os. Et par småtorsk var det blevet til. Vi forsøgte os lidt ved siden af dem, men da hverken de eller vi fangede noget, så sejlede vi begge afsted. De søgte hen mod nogle turbåde og vi forsøgte lidt på nogle skrænter. Vi fangede en del undermålere her og fik også et par der var over målet. Pludselig fik jeg et godt hug på den lette stang. Der var noget mere vægt bag og den tog også et par små udløb. En fin lille torsk på 3,6 kg blev landet og blev også dagens største.

Vi skulle stå for indvejningen og klokken var nu ved at løbe fra os. Vi blev enige om at sidste dyp og vi fik hver en torsk mere. Sander tilbød frivilligt og uden pres, at rense fiskene. Vi fik lige et besøg fra Team Stormen der hilste på og vi snakkede lidt om det sløje fiskeri. De ønskede godt nytår og drog hjemover og det samme gjorde vi.

Da vi ankom til Skælskør fjord var strømmen vist vendt. Nu lå der store isstykker i hele sejlrenden og jeg måtte tage farten noget af. Heldigvis var de ikke så tykke, så vi kunne fint sejle igennem dem.

De både der fiskede vej Agersøsund og broen havde ikke haft held med sig. Så det var kun Sander, Per fra Team Frederik og mig der kunne veje fisk ind. Skipper på Team Frederik prøvede dog at veje en fin fangst ind, nemlig en rigtig fin fiskestang med hjul, som han havde fanget. Den bliver udloddet til klubmesterskabet 2022 som hoved præmie!

Der blev snakket lidt om det sløje fiskeri inden vi drog hjem for at holde nytår.

Munde havde taget den helt store pose med til sin fangst. Den kunne liiiige akkurat være der.

Tusind tak for en dejlig dag på vandet med glade klubkammerater og nu kigger vi bare fremad mod et anderledes, men stadig spændende laksefiskeri.

Knæk og bræk derude og et godt nytår til alle.

2 Comments on “Torskene i Langelandsbæltet”

  1. Altid en fornøjelse at læse dine beretninger og se dine optagelser 🙂 Håber vi mødes igen i løbet af det nye år.. Mvh Tommy J , Team Bella.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.