Storebælt leverer…

desværre ikke.
Jeg har længe tænkt på at få fanget den nytårstorsk. Specielt efter at naboen havde forhørt sig om det var muligt at der måske kunne falde en nytårstorsk af til dem i år. Stor i slaget og fuld af selvtillid havde jeg jo nærmest lovet dem at fylde deres fryser med friske Storebælt torsk.
Tiden nærmede sig hastigt afslutningen af året og jeg begyndte at blive lidt nervøs for mine chancer for at leve op til det lovede. Fangstrapporterne eller faktisk de manglende fangster fra flere der havde forsøgt sig i Storebælt, begyndte at tikke ind på facebook og andre steder. Jeg besluttede mig for i stedet at satse på en Øresundstorsk og fik lidt fif af en flink SR fisker da jeg aldrig har fisket i Øresund fra egen båd. Jeg havde en forlænget weekendfri med både fredag og mandag som ekstra dage, dog endte fredag med julegaveindkøb og julebagning med ungerne. Lørdag holdt vi børnefødselsdag og efterfølgende til jule tamtam hos familien, men SØNDAG skulle det ske. Vejrudsigten svingede meget op til søndag. Med en udsigt lørdag eftermiddag på 8 s/m i Øresund søndag og et forholdvis ukendt farvand gjorde, at vi valgte at droppe det. Søndag blev i stedet brugt til at hente båden og få klargjort lidt ting. Mandag var min gast igen på job, men vejret var perfekt. Jeg spurgte fruen om hun ville med og i næste øjeblik var ungerne i skole og fruen og jeg på vej til havnen med båden. Det startede fint ud med besked om at jeg lignede lidt en gangster i mit fiske-outfit. Det var da meget cool at ligne en gangster, sagde jeg….blot for at få en sviner tilbage: “Ja altså på sådan en lidt taber agtig måde” lød svaret… Ja det er ikke for ingenting at hun går under øgenavnet “Knytnæven” 🙂

Der var ikke et øje i havnen og ingen både på vandet. Jeg gad slet ikke forsøge mig omkring pylonerne, så vi sejlede direkte over til lavbroen hvor vi lå og kiggede på lod mens vi zig zaggede mellem pylonerne. Vi fandt nogle sildestimer og jeg fik en enkelt torsk under en af stimerne. Et par drev mere på samme sted gav ikke mere og vi sejlede videre. Det gentog sig mange gange dog uden flere fisk. Til sidst frøs fruen en hel del og vi forsøgte en sidste knold. Jeg var smidt ud af “styrehuset” da der skulle være lukket.

Her så vi et par massive sildestimer og jeg smed lige et sildeforfang på for at prøve. Der var fuldt hus.

Jeg gemte 2 til lige at forsøge med til laksefiskeriet. Vi vendte om og sejlede hjemover. Vi gjorde lige et stop omkring pylonerne. Intet på loddet og intet der nappede. Så i fuld fart hjem og op med båden.

Igennem hele byen for at hente pakker hos GLS pakkeshop, i boghandleren og så ned og hente unger i skolen. Godt man ikke er nervøs for at køre med trailer på små pladser 🙂

Nu er det definitivt afgjort. Jeg tager ikke på Storebælt efter torsk mere i år…. Men håber at nå en tur til Øresund i 2016.

Ps. Min autopilot slingrer sgu stadig. Ikke så voldsomt som før, men det er altså langt fra samme oplevelse som med de andre 3 piloter jeg har haft. Jeg ved ikke hvad årsagen er og orker helt ærligt ikke gøre mere ved det nu.

4 Comments on “Storebælt leverer…”

    1. Ja det er sgu træls med begge dele. Jeg forsøger at låne en helt anden antenne (Simrad RC42) og ser om det gør en forskel.

    1. Ja det er øv bøv, men det kan jo nås endnu og det er klart sundet næste gang. Jeg forsøger at låne en helt anden antenne (Simrad RC42) og ser om det gør en forskel. Nu glæder jeg mig bare til at vinde en pakke i aften 😉 hehe

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.