En tur med Dylfi

Torsdag d. 28/12-2017 blev den sidste tur i klubmesterskabet i Storebælt småbådsklub afholdt. Det var en tur efter torsk i Storebælt. Team Emilie skulle være med, men gaster faldt fra i en lind strøm. Jeg talte lidt sammen med Team Dylfi med skipper Hr. Peter Sander. Vi aftalte at udnytte vores hver især store erfaring som meget meget dygtige lystfiskere og danne et “dream torske team”….eller jeg mener et “dream team” og slå alle de andre ud af klubmesterskabet. Hr. Sander foreslog at vi brugte det stolte skib Dylfi til turen og det passede mig fint.

Torsdag morgen mødtes vi i Skælskør havn sammen med et flok andre gode folk fra Storebælt småbådsklub. Bådene blev sat i og der blev sludret og drukket en lille skarp tår morgenkaffe inden afgang.

Vi startede ud med at søge efter lidt torsk i Agersøsund, men forgæves. Så tog vi turen op mod broen og fandt et stræk hvor vi fangede et par fisk lige omkring kiloet. Vi fik fisk på strækket hver gang, men de var under målet. Der var åbenbart en konkurrence fra Nyborg så der var en del både på vandet, samt en turbåd. Turbåden og et par småbåde lå midt ude i separeringen og fiskede. Det er ikke så sjældent at man ser småbåde derude, men en turbåd der fisker i separeringen har jeg ikke set før. Mens vi lå på den lovlige side og fiskede, kaldte VTS pludselig op på VHF’en først på dansk og så på engelsk, med meddelelse om at fiskeri i separeringen er strengt forbudt og at bådene skulle se at sejle ud. Det har jeg alligevel aldrig hørt før og det undrede mig lidt. Ingen af bådene tog notits af beskeden og heller ikke turbåden gjorde tegn til at flytte sig. Pludselig kom et marinehjemmeværnsfartøj sejlende for fuld skrue med kurs direkte mod turbåden. Da de nærmede sig fik turbåden fart på og sejlede mod kanten af separeringen. Marinefartøjet vendte om og satte nu kurs mod en af småbådene og denne begyndte også at sejle væk, samtidig vendte turbåden om og sejlede igen ind i separeringen. Marinefartøjet vendte endnu engang rundt og satte igen kurs direkte på turbåden. Turbåden vendte igen rundt og sejlede ud.

Da marinefartøjet havde fået ryddet separeringen satte de kurs direkte mod os. Vi havde alt på det rene så vi fortsatte fiskeriet. De gled forbi os med 5 meter og alle mand var på dækket. De hilste lige og råbte at vi skulle passe på ikke at drive ind i separeringen. Vi hilste tilbage og råbte at vi havde helt styr på reglerne. Så ønskede de “knæk og bræk” og fortsatte sydover. Så snart de viste at de satte kursen sydover strøg bådede tilbage i separeringen. Vi kunne se at et af besætningsmedlemmerne på marinefartøjet tog billeder af alle både i separeringen. Spændende hvad de skal bruges til?

Vi stødte på et par af “vores” både ved broen (i det lovlige) men det hjalp ikke på fangsterne

Da fangsterne på ingen måde blev bedre valgte vi at stryge sydover og bruge den sidste time i Agersøsund. Her fangede vi en del undermålere og havde selskab af førnævnte marinefartøj der også skulle have en lovlig torsk med hjem.

Tiden var gået og vi sejlede i havn. Der var varme pølser og brød og samtidig fik vi vejet fisk ind. Det var ikke imponerende. Største torsk på 1,6kg.

Team Emilie takker Team Dylfi for god selskab og tur. Dream torske team lykkedes samtidig med missionen og skipper Peter Sander skal det næste års tid tituleres Hr. Klubmester 🙂 Stort tillykke med det.

 

3 Comments on “En tur med Dylfi”

  1. Hej Hr. Carøe.
    Tak for en god dag på vandet. Vores lille “nightmare team” var agu ikke så gode til at fange store torsk, men de gode grin i løbet af dagen var verdensklasse !!!! 🙂
    Vi tager torske revance næste år, men nu er det LAKSE tid 🙂
    MVH
    Peter

  2. Torske Dream team ???? super beretning ? håber der kommer mere gang i torskene ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.