DM i fladfisk 2012

I år skulle Team Emilie igen deltage i DM i fladfisk efter at have sprunget et år over. Godt presset af kusine med Skipper Jannick og deres datter Ida i Team Lille My samt Moster Ulla og Skipper Bjarne i Team Blik. Så det blev aftalt at vi skulle mødes dernede fredag aften hvor jeg ville sejle fra Korsør med den ene gast Per. Turen fra Korsør ville med 20 knob tage en times tid cirka, så det var noget mere tiltalende end de 2½ time i bil.
Vejrguderne var desværre ikke med DM i fladfisk 2012, så vi afblæste sejlturen derned fredag, med 8-10 m/s fra syd. I stedet valgte vi at tage afsted fra Korsør kl 04 lørdag morgen med kursen sat på landevejen til Onsevig. Vi ankom til havnen hvor den 2. gast Jimi have sørget for dagens madpakker. Vi valgte at gå til skippermøde uden at have sat båden i, velvidende at vi så ikke nåede starten. Vi så starten fra molen og smed så båden i stille og roligt. Fik kørt bil osv på plads og gjorde så småt klar til at tage ud. Regnen og blæsten tog til og cirka 30 min efter startskuddet, kom de første både retur. Vi drøftede situationen lidt med Team Lille My og Team blik og valgt at finde et par gode pladser i havnen og droppe lørdagens fiskeri.
Efterhånden som bådene kom ind, kunne man se hvor svære forhold det var at manøvrere i. Vinden tog bådene med det samme og de fleste måtte lige ind og hilse på stolper og broer før de kom på plads. De store turbåde og en 10 tons sejlbåd gjorde alle andre til skamme ved at kastede de store både ind med suveræn nøjagtighed og uden den mindste tøven.
Eftermiddagen gik med at se på indvejning af de fisk der var kommet ind, hjælpe de indkomne både på plads, hygge med familien og fiskevenner/bekendte og vi sluttede med aftensmaden på kroen. Det var lækkert og vi nåede at få kød inden de løb tør. Om aftenen hyggede vi i teltet på havnen hvor ”DJ Ditlev” fra Bygma stod for underholdningen og musikken. Big Bandit og et par andre Teams hyggede med. Der blev kastet et par øller og noget forfærdeligt hjemmebryg indenbords. Pludselig var Per blev til Jan i Jimi hoved og siden hed Per kun Jan. Belært af tidligere erfaringen stoppede Jan indtagelse af de våde varer på et fornuftigt tidspunkt og gik til ro i bilen. Dog med en salut bestående af en gang moon af hele teltet J En lille times tid senere trille vi andre også til ro.
Jeg krøb i soveposen i den nye kabine og det var faktisk rart at kunne lukke døren ind til kabinen. Det hjalp en hel del på støjniveauet og med et par propper i ørene så var det helt perfekt. Søvnen blev kun afbrud af krampe i læggen og forfrysninger i kroppen. Min 99 kroner dyre sovepose skal vist skiftes ud. I Team Lille My lå de næsten i bar r*v og hyggede sig i små 25 grader. Havde overvejet at negle deres varmeblæser løbet af natten, men de havde jo et barn med 🙂
Søndag morgen var det op kl 06.30 og op i bilerne og banke gasterne op. Morgenmad på kroen med tilhørende madpakker. Lækkert forplejning.
Skippermødet nåede vi faktisk ikke, da vi havde glemt at det startede 30 min tidligere om søndagen. Søndag så vi også starten fra molen og tøffede lige så stille ud efter roen havde lagt sig i havnen. Planen var egentlig at sejle ind under langeland og søge læ der. Vinden var omkring 8-9 m/s fra vest. Men vi stoppede et stykke ude fra havnen og begyndte fiskeriet. Efter en times tid var den ene gast hvid i hovedet og tæt på at kaste op. Søsyge eller hjemmebryg…hvem ved J Vi måtte i hast sætte kursen mod havnen og sætte ham i land. Herefter satte vi igen kursen mod de ”gode” pladser i bæltet. Vi trak omkring 40 flade op hvor størsteparten var isinger. Der var mange under målet så vi rykkede plads et par gange. Da vi havde en halv times til at vi skulle ind fik jeg et godt hug på et almindeligt fladfiske tackel dog fisket med en sildestrimmel (6-7 cm) på øverste krog. Da jeg så fisken i overfladen fik jeg Per til at nette den. Det var PR og BR. En skrubbe på 1080gram og 58 cm. (921gram renset). Det rakte dog kun til en 8. plads i artskonkurrencen.
Ida i Team Lille My havde det lidt skidt og derfor havde farmand rigget en pighvar stang til, til hende. Så kunne hun sidde og slappe lidt af. Pludselig var der hug og Ida kunne lande en flot flot pighvar på 1208gram. Rigtig flot Ida. Det rakte til 7. plads i junior konkurrencen og en 3. plads i artskonkurrencen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.