Makrel og mågesjov

Lørdag d. 11 august passede det endelig med at vi kunne komme på vandet. Vi skulle til kobberbryllup om eftermiddagen og havde lige 4 timer uden børn inden nedskrubning til festen.
Jeg havde gjort klar med makrelstængerne og rubby dubby. Det var et forsøg da jeg aldrig har fisket målrettet efter makreller i Storebælt. Planen var at tage ud omkring pylonen eller ankerblokken. Fruen tog med for at læse lidt eller sole sig.
På havnen talte vi med et par fyre i en fin warrior. De skulle ud efter falde primært men som jeg forstod det, havde de også grej med til lidt makrelfiskeri. De gav et tip til hvor de engang havde fået makrel og det passede meget godt overens med de områder jeg havde tænkt mig at forsøge i. Jeg overhørte lige akkurat den ene sige noget med: “Team Emilie” da de snakkede på rampen. Meget sjovt da jeg hverken havde navn eller noget på båden 🙂
Vi drønede ud til vores spot og jeg riggede 3 stænger til og smid i vandet. Jeg nåede kun lige at få rubby dubby’en ud og siden og i overfladen før der var hug på 2 stænger. Jeg landede den første makrel som var på 600gram. Kort efter landede fruen en lille makrel som hun bestemt skulle ud igen. Herefter var forventningerne store. Fik vi yderligere 3-4 hug, men de blev ikke på. Strømmen tog til og vi fik 3 hornfisk som bifangst. Fyrene vi havde talt med på rampen, gled forbi og vi fortalte om fangsten. Efter 15 minutter gled en anden båd forbi og de råbte os an. De havde hørt at vi lå og fangede makreller og ville gerne vide hvordan. Meget skægt at den slags kan sprede sig uden at det var nævnt på VHF’en 🙂
Desværre blev det ved de 2 makreller og jeg tror til dels det havde noget med strømmen at gøre. Til sidst lå agnen nemlig i overflade.
Her blev en havmåge fristet og desværre fik den kroget sig. Vi måtte vende skuden og sejle hen til mågen da den gik under ved et hvert forsøgt på at trække den hen til båden. Jeg fik mågen op og fruen overtog mågen mens jeg forsøgte at få den afkroget. Det gik fint med næbbet, men i samme sekund næbbet var frit hakkede den min finger. Den bider pænt hårdt sådan en måge, men jeg lod den bide i min finger så jeg vidste hvor næbbet var og samtidig fik jeg krogen ud af vingen på den. Hver jeg jeg trak lidt i krogen tyggede den hårdere på min finger 🙂
Det endte lykkeligt for mågen og den fløj glad væk. Hendigvis for det, for ellers havde fruen nok ikke været venlig stemt for flåd fiskeri hehe.
På vej ind så vi en stor flok marsvin svømme tæt ved båden. Det var et flot syn og en god afslutning på en god dag på vandet. Ja vi nåede da lige et hovedspring i vandet inden vi kom helt ind 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.