Ny sæson og nyt trækdyr

Det er ved at være længe siden der er sket noget nyt på siden og for besætningen på Team Emilie. Men NU står en ny sæson for døren og på trods af begrænsninger på torske og laksefiskeriet, så glæder vi os til at komme i gang. Båden er ved at blive klargjort og så har jeg valgt at investere i et nyt trækdyr til den blå Trophy. Deo’en (Ford Mondeo) gjorde det egentlig fantastisk, men den havde rundet 300.000 og jeg savnede lidt firhjulstrækket. Specielt efter de har lavet den nye rampe i Korsør. Den er slet ikke stejl, men den er glat og sandet og jeg kan faktisk ikke altid komme op med Deo’en uden at nogen skubber på.

Så i de sidste måneder af 2021 begyndte vi at kigge os om efter en ny bil. Deo’er med firhjulstræk er der ikke mange af, men vi ville heller ikke gå på kompromis med pladsen i Deo’en. Så det efterlod os reelt med et valg mellem VW Passat 4Motion og Mercedes E220. Efter lidt kig på årgange, udstyr og pris var der kun et reelt valg…nemlig Passat’en. Ingen af bilerne når Deo’en på pladsmål, men det er uden tvivl de modeller der kommer tættest på. Måske en Skoda også kunne være med….men… (ja ja det’ gas hehe)
Modellen er en 4Motion altså med et system der distribuerer kraft mellem forhjul og baghjul efter forholdene. Efter af have læst forummer op og ned, studeret videoer og reviews fra ind og udland, er det efter min bedste overbevisning, den bil der vil opfylde alle vores behov.

Nu var næste problem så at finde den rigtige og det kom til at blive en udfordring. Dem i Danmark var for dyre i forhold til alder, udstyr og km. På et tidspunkt fik jeg talt med en ven omkring problemet og han kunne hjælpe mig med at finde den rigtige i Tyskland. Så efter en masse “nu er den der…..nej den røg for næsen af os” så fandt vi endelig bilen. D. 17. december blev der lagt et depositum og 22. december kørte min ven til Tyskland for at hente bilen. Han kørte direkte hjem til os og viste bilen frem.

Dog havde ordensmagten også lagt mærke til den flotte bil og måske specielt de specielle forhandlerplader som han kørte med. Så de skulle også lige se bilen. Det fik de lov til og så kørte de igen.

Da vi havde kigget og prøvekørt vores nye bil så kørte han med den igen. Dagen efter blev bilen toldsynet og d. 23/12-2021 landede bilen i vores indkørsel, ny toldsynet, ny vasket og poleret og fuldstændig rengjort. Dejlig “tidlig” julegave.

Mondeo’en blev sat til salg d. 22/12 og om aftenen havde jeg en fremvisning dagen efter og 6 i kø. Den var nok sat en lille smule for billigt, men omvendt så var det hurtig ekspedition. Den første der prøvekørte den, købte den på stedet. Det var en smule sørgmodigt, for vi kunne virkelig godt lide den bil.

En lille sjov detalje som kunne have kostet dyrt. Mellem jul og nytår var vi på torsketur med Storebælt Småbådsklub og her trak jeg for første gang båden med den nye bil. Det gik over al forventning, men efter nytår kom den nye registreringsattest på Passat’en. Der stod ikke noget om vægt på trailer m/u bremser osv. Jeg tænkte at det måske var en “ny” slags attest, da jeg kunne se på Skats hjemmesiden at der stod de rigtige tal oplyst derinde. Jeg lod det ligge, men dagen efter blev jeg alligevel usikker og ringede ind til Skat. Beskeden lød: “Vi kan godt se at den har træk, men den er ikke godkendt til at køre med så meget som et cykelstativ”. Jeg tænkte med det samme “Fåårk hvad er gået galt og skal den nu toldsynet igen og tænkt hvis jeg var blevet stoppet”. Jeg ringede op til synhallen som havde udført toldsynet og fik fat i ham der havde udført synet. Han kunne huske bilen og fortalte at deres system var elendigt og tit “glemte” ting de havde krydset af. Så han satte lige et flueben og sendte rapporten ind til Skat igen. 30 minutter senere kunne jeg bestille en ny registreringsattest til 100kr og 14 dage senere havde jeg en korrekt attest. Pyha.

Nu står laksesæsonen lige om døren og vi glæder os til at komme i gang. Der er indkøbt vejeslynge og gumminet til udsætter laks der skal vejes.

Muligvis kommer vores fiskeri til at foregå mere fra Sverige i år pga. de nye restriktioner, men det har vi før planlagt og ikke udført. Så vi må se hehe.

Stort knæk og bræk til alle derude og en rigtig god sæson til jer.
Vi ses på vandet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.