Fisketur i pinsen

Søndag i pinsen havde vi planlagt et smut ud efter fladfisk. Vi havde med til både almindelig flade, men også rigs til at forsøge lidt efter Pighvar. Jeg havde købt nogle nye jigshaler, så de kom også med, bare for sjov.
Vejret var lidt fesent, men der var rimeligt stille og det skulle blive bedre. Planen var at blive ude til sent og derfor tog vi først afsted ved middagstid med Cobb grillen i bagagen.
Vi Sejlede direkte til vores “Pighvar” spot. Desværre var der noget mere vind og bølger end vi havde regnet med. Vi brugte et par timer på stedet og fangede et par ising og et par skrubber, men ikke så meget som et hug på Pighvar stængerne… der var skidt i vandet, vi drev for meget og bølgerne blev større. Vi fik dog en lille Ulk.
20140608_141425

Til sidst valgte vi at tøffe ind på de gængse fladepladser og i det mindste snuppe nogle af dem med hjem. Herinde var der fladere vand og mere roligt. Vi drev perfekt hastighed og badede dejlige børsteorm, men der var noget galt. Vi fangede slet ikke i nærheden af det vi plejer. Gasten, Per flademester, kunne slet ikke fange fisk idag! Han plejer at hive 4 flade ind for hver gang jeg tager 1, men ikke idag. Pludselig forvandles ekkolodsskærmen til en kæmpe stime af fisk på bunden. Jeg smider for sjov en af de nye jigs til bunden og den når dårligt at ramme før der er fisk. Vi rigger om til at jigge og nu er der torsk alle vegne. De fleste lige over målet og vi tager et par stykker. Sejler lidt rundt og prøver forskellige steder. Der er torsk allevegne og måske derfor det er svært at finde de flade. De fleste fisk er taget i munden og derfor kan de slippes fri uden at lide skade. Vi bliver ved lidt og får et par ok fisk ind i mellem, som ryger i boksen. Til sidst beslutter vi at se om der skulle være en storebror ude på det dybe. Det er der. Ikke den største bror, men et par fisk på 4-5kg kommer i kassen. Vi tøffer lidt rundt derude og søger på et par knolde. Her finder vi fisk på 2-3kg og snupper et par af dem med også.
20140608_201353

Jeg har monteret en smart stor fjeder i fiskebrønden, så den holder låget åbent. Så er det bare lige at prikke til fjederen med foden så ryger låget i. Fandme smart og enkelt.
20140608_201400

Nu er klokken ved at være 18 og vi tøffer ind på grund vand hvor vi ville forsøge efter Pighvar igen. Der blev smidt et par pøller på Cobb grillen og et par stænger blev smidt i vandet.
20140608_201405

Samtidig gik per igang med at rense fisk. Det tog en rum tid, det var jo en kæmpe fangst 🙂
Da vi havde ædt pøllerne fortsatte renseriet og da vi endelig var færdige med det, valgte vi at hive grejet ind og sejle i havn.
20140608_212947
En dejlig dag på vandet, men desværre uden Pighvar.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.