Ny gast tager fin laks

Endelig var Team Emilie igen klar til at komme på Østersøen efter lakse-basserne.
Søndag skulle slaget stå, så lørdag blev båden hentet i opstaldningen og kørt hjem til klargøring.
Min faste gast kunne ikke pga arbejde. Den anden gast meldte fra i første omgang og jeg fik lavet en aftale med min Onkel  Bjarne fra Team Blik. Han havde problemer med sin køler på bilen og kunne derfor ikke trække sin båd til Møn. Men da Bjarnes datter og svigersøn, Lone og Jannick fra Team Lille My, også skulle til Møn kunne han køre med dem. Gasten vendte dog tilbage og kunne godt komme med alligevel. Så vi blev tre i båden.

Jeg havde ikke så mange timer til at få klargjort det hele, da jeg skulle aflevere unger kl. 15 og hilse på noget familie samtidig. Kl. 18 stod den på date aften med fruen. Men det ville heller ikke blive noget problem at nå.
Jeg får bakket ind i indkørslen med båd og trækker, slukker motoren og går ud af bilen. En rislende lyd når mit øre og mit øje spotter en vandpyt der vokser sig større og større på fliserne under motoren på bilen.
Aaarrghh hvad er nu det?
Kan konstatere at der står en fin tyk stråle af vand ud af kølerens ribber. Satans var første tanke, der røg den fisketur. Skyndte mig at ringe til gasterne og advare dem. Så drønede jeg ind på computeren og fandt tegninger over land Cruiseren. Ringede til min støtte-hotline i sådanne situationer, Jannick (skylder dig en stor tak for telefonisk support). Køleren blev afmonteret og tømt for væske.
20140329_152618

Nu slog kl. 15 og jeg måtte køre med ungerne. Fik afleveret ungerne og ædt et stykke kage i lyntempo, men der blev smilet til familien og snakket lidt løst og fast. Tik tak tik tak sagde uret og tiden talte ubamhjertligt ned mod kl. 18. Hvis jeg måtte til at aflyse date aften pga en køler, vidste jeg godt at det ville blive svært at bo i huset de næste par uger. Rettere sagt, det var ikke en mulighed.
Jeg fik hilst af og skyndte mig retur. Kiggede ind til fruen…hun havde stadig travlt med at læse….fint på med arbejdshandskerne og så fik jeg ellers lappet køleren på bedste fuskerstil med Tec7, et par plastikplader og lidt gaffetape.
20140329_173658

Monteret det hele tilbage i motorrummet. Smidt alt grej i båden og bilen, ryddet indkørslen for værktøj, lagt haveslange klar til om morgenen. Ind i bad og i tøjet. Præcis klokken 18.00 lukkede fruen sin bog og kiggede over læsebrillen og sagde: Jeg håber du er klar!
Nej det gjorde hun selvfølgelig ikke….hun bruger nemlig ikke læsebriller 🙂

Nå men afsted til Sushi restauranten og hygge. Heldigvis var der både pomfritter, kylling og nudler til mig hehe.

Søndag morgen ringede vækkeuret kl. 03.00 og jeg måtte ud og fylde vand på. Smed en 60liters dunk med vand i bagagerummet og kørte gennem byen over for at hente Per. Vi tjekkede køleren for utætheder, heldigvis uden at finde nogle.
Vi tjekke et par gange mere på turen til Klintholm, men den holdt tæt.

Vi ramte Stege få minutter før Team Lille My og Bjarne. Velankommet i Klintholm havn blev bådene sat i vandet og rigget til. Der var dælme mange andre på havnen denne dag. Jeg havde lånt et andet kompas til min autopilot og derfor skulle vi lige “svinge kompasset” som man siger, inden vi kunne sejle afsted. Det tog små 5-8 minutter og så var det afgang. Det vidste sig at være en god test. Autopiloten virkede fint hele dagen, så jeg må have investeret i et nyt kompas.
20140330_081824

Vi fik sat grejet og hørte en masse glade fangstrapporter på VHF’en. Der var både 6 dobbelt hug og fisk op til 15kg. I starten var det kanon at høre på og gejsten var høj. Efterhånden som timerne gik blev de glade rapporter dog lidt trælse. Selvfølgelig fordi vi ikke fangede noget. Efter 5-6 timer hvor vi ikke havde haft så meget som et hug, sneg tanken om Team Emilies første nul-tur sig ind. Humøret faldt.

Jeg tænkte at jeg måtte gøre noget for at få gang i fiskeriet. Så første tændte jeg begge kamera og satte dem til at filme. Så tog jeg lidt cola og ofrede til Neptun uden at de andre så det. Efter få minutter blev stangen på yderste sideplaner bøjet i bund og knarrer skreg. Der var sgu hug!
Jeg forsøgte at få Bjarne til at tage stangen, men han nægtede. Da Per jo var i karantæne pga sin 13kgs på sidste tur (:)) så tog jeg stangen mens de andre ryddede resten af stængerne i styrbord side. jeg kunne godt mærke at det ikke var den største fisk, men samtidig var det en fin fight. Da Per prøvede at nette den første gang, stak fisken af i et dybt løb. Den kom dog hurtigt til overfladen igen og blev nettet og vejet til omkring 3,5-4kg. Nul-turen var afværget.
20140330_141504

Vi fik sat grej igen og satte næsen mod syd. Hernede lå der masser af både og vi kom til at lægge i slipsporet af Team Mette. Vi kunne via kikkert se dem lande en fin laks. Kort efter gik samme sideplaner med samme blink som før og denne gang var der en god fisk på. Bjarne blev presset til at tage stangen og vi rydde resten af stængerne imens. Vi var blevet enige om at det var slut efter denne fight så vi pakkede sammen, mens Bjarne fightede fisk. Den tog en del gode udløb og det hele blev filmet og kommer på siden senere. Team Lilly My lå i nærheden og børnene fangede lidt torsk. De trak op og kom over og kiggede med på fighten. Efter en god fight kunne vi nette en flot 9,5 kgs pr til Bjarne.
20140330_181636

Team Lille My havde fanget 7 torsk og en flot flot 10,5kgs laks til Lone.
20140330_181809 20140330_181726

I havn fik vi rigget af mens der blev tændt op i grillen. Bjarne havde nogle dådyr pølser med der skulle smages og så var han lige i pølsevognen og hente et par hotdogs til os, mens vi ventede på at pølserne på grillen var klar.
20140330_200443

Tak for en rigtig god dag til Team Lille My, Per og Bjarne.
Ps, der er bestilt ny køler, da den begyndte at dryppe så snart vi kom hjem igen.
20140330_172943

2 Comments on “Ny gast tager fin laks”

  1. Hej Kristian – Lyder som en super tur . Jeg fisker selv en del i Storebælt fra ørnvik 540 med samme motor som din , du skrev du havde et problem med motor sidst du var ude , vil du ud med hvad fejlen var . Er ikke begyndt at Trolle endnu men overvejer at starte op på det , hvis du på noget tidspunkt mangler en gast må du endelig skrive , kunne godt tænke mig at prøve at Trolle venlig fiske hilsen Michael

    1. Hej Michael.
      Ja det vil jeg da. Det var så ment starteren der ikke kunne mere. Så en ny starter på og så spinder motoren igen 🙂
      Vi kan sagtens tage en tur i Storebælt engang hvor jeg viser dig hvordan og hvorledes det foregår. Din båd kan jo sagtens klare en tur i Østersøen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.