Skipper ka’ sææl

Ja laksefeberen raser jo i årerne for tiden. Kalenderen i påsken er fyldt godt op for mit vedkommende, men der var et hul tirsdag og vejret så ok ud. Begge mine faste gaster skulle arbejde og det skulle Jannick mit faste følgeskab Team lille My også. Jeg besluttede, efter lidt pres fra Jannick, at tage af sted selv. Første lakse tur alene var besluttet. Det var med blandede tanker at jeg gjorde båden klar. På den ene side total fedt og på den anden side også lidt bekymrende. Var det nu til at klare det hele selv uden at det blev bøvlet osv. Jeg lovede fruen at have den håndholdte VHF på mig på hele turen, så at hvis jeg skulle ryge overbord, så kunne jeg kalde på hjælp. Beslutningen stod fast og jeg begyndte at glæde mig gevaldigt til turen.

Jeg havde købt nogle lækre nye farver i Toby 60 gram og et par shoohorn blink. Mest fordi de var billige.

Billede 18-03-2016 18.42.14

På sidste tur var min motor begyndt at prutte lidt igen og gå ujævnt. Sidste år skiftede jeg tændrør og så kørte den som smurt igen. Så jeg købte også lidt nye tændrør og fik skiftet dem.

Billede 19-03-2016 15.19.24 Billede 19-03-2016 15.19.29 (1)

Vejrudsigten var pludselig blandet for tirsdag. Den ene gang man kiggede var det godt, næste gang jeg kiggede var det skidt og sådan skiftede det hele tiden. Mandag eftermiddag så det dog ud til at det skulle blive rigtig fint tirsdag. Der ville formentlig være lidt vind og lidt sø fra morgenstunden, men det skulle flove helt af og ende med omkring 2 ms fra middag af.

Tirsdag kl. 03.00 ringede vækkeuret. Op og i tøjet og så af sted. Jeg håbede ikke at havnen ville være proppet med både allerede (pga Klinte Cup). Det var den heldigvis ikke. Jeg ankom til Klintholm 05.38 og fik lige købt lidt is. I det samme drejede Freddi ind på pladsen ved den nye rampe. Jeg gik lige ned for at hilse på. Freddi skulle fiske alene og det skulle vise sig at han skulle opleve et verdensklasse fiskeri. Mere om det senere. Der begyndte at ankomme flere både og jeg kørte ned for at sætte i ved den gamle rampe. Der lå 5 både ved ydermolen og der var ingen ved rampen. Jeg fik sat i og parkeret bilen. Jeg sejlede over til broen og snakkede lige med Team Sneppe og junior. De skulle 3 af sted og havde fået sat VHF i båden. Vi testede den lige, men der var lige problemer med at sende. Jeg listede lige så stille ud af havnen og fik sat kursen mod Næstved hjørnet. Der var lidt sø fra nattens vind, men det gik stille og roligt derud af med 17-18 knob. Jeg riggede stænger til i mens. Efter en times tid var alt klar og jeg var ankommet til mit startsted. Der var allerede mange både på de sædvanlige steder.

Jeg fik sat grejet. Det tager lidt længere tid når man er alene, men jeg holdt god orden i tingene og alt stod på sin plads, så gik det faktisk rigtig nemt. Det eneste utraditionelle jeg gjorde var at sætte et knæklys på enkeltkrogen på en Toby 30g efter en dipsy diver. Da alt grejet var sat, gjorde jeg fangstnet og kamera klar. Så kunne fiskene godt begynde at hugge, jeg var klar.

Tiden gik og der blev fangster ind … mange fangster faktisk. Freddi meldte om 7 dobbelt hug og lå ikke lagt fra hvor jeg fiskede. Han fik alle 7. Der var mange der meldte om dobbelthug og trippelhug. Når man sejler der alene og ikke mærker noget, så begynder man at tvivle på sit setup. Fisker jeg med det rigtige? Hvad med farten? Hvad med dit og hvad med dat og hvad med?? Men jeg valgte at holde fast. Det var sådan vi havde fanget mange fisk førhen.

Billede 22-03-2016 12.21.20 Billede 22-03-2016 12.21.24

Pludselig gik den ene stang på planerboardet. Der blev hevet line af. Yes der var sgu fisk.. Jeg begyndte at rydde snigeren og i det samme vrælede hjulet med Dipsy diveren og Toby med knæklys, i den anden side….den rev også line af og blev ved og ved. Yes man…dobbelthug. Fandme fedt. Jeg begyndte at rydde downrigger grejet i den ene side og valgte så at starte med dipsystangen. Den blev nemlig ved med at tage udløb hvor i mod den på planerboardet bare fulgte med. Den første laks blev fightet og nu blev det tricky for motoren gik godt nok kun i tomgang fremad for at holde fart i båden, men med stang i den ene hånd og net i den anden var det godt nok svært at nette fisken. Det kostede et par forsøg eller 3, men det lykkedes. En fin laks på 7,5 kg blev landet.

vlcsnap-2016-03-25-09h39m10s083

Herefter begyndte jeg at fighte den fra planerboardet og nu vågnede den op. Den tog et par fine udløb og sluttede af med at lande i nettet. En flot laks mere på 8,5 kg.

vlcsnap-2016-03-25-09h38m51s154

Hold kæft det var fedt. Så var lykken gjort, turen reddet og jeg måtte lige vende mig til kameraet og sige: “Skipper ka’ sææl”  hehe… Jeg måtte lige takke Pindsvinet for at vige selvom det egentlig var mig der skulle have viget, men det er svært når man står med fisk på. Jeg sundede mig lidt et øjeblik. Satte dispy diveren igen og herefter planer board stangen. Jeg firede blinket ud…satte bly på og firede lidt mere ude. Så på med klemmen og op på planerboard linen og lod den køre ud af linen… pludselig blev line flået ud af klemmen og stangen bukkede og hjulet hvinede…en laks havde hugget mens jeg stod med stangen i hånden. Fed fed fornemmelse. Fighten var ikke så lang, men en fin 4,5 kgs laks kunne rimelig nemt nettes. Hold kæft en fed oplevelse.

vlcsnap-2016-03-25-09h38m06s463

Alt grej blev sat igen og jeg tøffede rundt i samme område de næste par timer. Freddi meldte om 3 laks over 10 kg, men han havde haft 19 laks inde ved båden før de 3 over 10 kg kom. Han endte på 22 laks. Det er jo helt helt vildt fisket.

Jeg kunne se at den ene stang på planer stang var udløst, men der var ikke noget udløb, så tænke egentlig bare at der var kommet skidt på eller lign. Det mærkede dog som om der var noget der trak igen når jeg rullede ind. Der var sgu fisk, men hvad pokker var det. Efter en kort fight kunne jeg nette en 3 kgs havørred. Turen var fuldent.. 4 fisk, alene i båden. Totalt syret og fedt.

Billede 22-03-2016 21.49.29

Billede 22-03-2016 14.46.21

DCIM102GOPRO

Jeg trak øst på igen over samme punkter, men alle andre trak vest på. Til sidst var jeg eneste båd i området og jeg begyndte så småt at vende rundt. Jeg trak 1 stang ad gangen og pakkede helt sammen mens jeg trollede mod vest igen. Til sidst var alt grejet inde og jeg trak klumperne op og satte kursen mod Klintholm i helt fladt vand. Jeg lå i rumpen på Team Pedersen på vej ind, men måtte sagtne farten lidt så jeg kunne rode lidt med overførslen af billeder osv imens.

Billede 22-03-2016 13.14.11

Vel i havn fik jeg båden trukket op og snakkede lige med Sneppe der havde fået 5 laks. Jeg ønskede tillykke og kørte over til rensehuset. Her stødte jeg først på Team Sille og efterfølgende på Team Fynboen. Pierre fra Team Sille havde jeg kun skrevet med på nettet, så det er jo altid hyggeligt at mødes med folk i virkeligheden. Team fynboen lå vi ved siden af til TMB sidste år, så vi fik en hurtig snak og jeg troede jeg kunne få lidt medlidenhed for min ømme skulder efter 4 netninger alene, men det kunne jeg ikke hahaha.

Pierre var ved at rense sin ene laks og jeg lånte hans kniv, som var betydelig skarpere end min egen. Jeg havde glemt alt hvad der kunne minde om plastikposer og måtte også låne det af Pierre hehe. Mange tak Team Sille.

Da jeg havde renset fiskene og lige lagt knivene fra mig, stod jeg på røv og albuer i rensehuset. Heldigvis var der kun Pierre til at se mit stunt, men jeg slog sgu hånden og samme ømme arm/skulder. Jeg bandede noget på turen hjem og nu leder jeg efter nye støvler hehe.

Billede 23-03-2016 13.33.38

Jeg fik sagt farvel til Team Sille og kørte turen hjem til Korsør uden yderligere problemer. En fantastisk tur var slut. Nu håber jeg bare der er laks tilbage efter Klinte cuppen.

5 Comments on “Skipper ka’ sææl”

  1. Hej Kristian. Ja den røvtur kunne være endt meget værre end den gjorde, det så noget vildt ud da du pudselig røg i gulvet, godt du havde lagt kniven fra dig da det skete.God beretning fra din tur. Tak for snakken, det var hyggeligt at mødes.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.