Masser af makreller

Endelig blev der et ophold i det dårlige vejr i vores ferie. Der var jo rygter om makreller i Storebælt og familien ville gerne på vandet. Så båden blev pakket og jeg tog blot lidt grej med til at mede, pilke og trolle efter makrel. Jeg havde nogle gamle makreller i fryseren som jeg tog med til at skære strimler af. Jeg riggede en stang til med setup til strimlerne, altså en lille enkeltkrog og så en tre krog bagerst. Et glidebly på. Planen af at undlade flåddet og så bare lade bremsen på hjulet være “flåd”. Så riggede jeg en stang til med makrelforfang og pirk og tilslut 4 stænger med små blink efter dipsy diver. DMI lovede 2-4 m/s om formiddagen og 4-6 m/s om eftermiddagen, så det så rigtig fint ud. Vi kom dog ikke af sted før klokken blev 11.45. Så båden var i vandet kl. 12 og så drønede vi til lavbroen. Jeg fisker sjældent ved lavbroen, men tror det er en fejl. Der var en del både på vandet og vi fulgtes med en halvstor speedbåd hele vejen fra Korsør til Sprogø hvor de drejede længere sydover. Vel ankommet til pille 20 begyndte vi at sejlede zig zag mellem pillerne for at tjekke loddet. Ungerne fordrej tiden med at spille kort.

Jeg riggede lidt til i mens

Der var rigtig gode lodninger og jeg begyndte at blive rigtig optimistisk. Jeg har aldrig set så gode lodninger når jeg har kigget efter makreller.

Vi startede med at dumpe makrelforfanget lige ned i bulerne. Helt ned på bunden og små nøk mens vi halede op. Intet… det blev forsøgt et utal af gange. Det var ikke svært at lægge sig lige ovenpå hvor der var gode lodninger, men de ville på ingen måde tage forfang eller pirk. Det undrede mig meget, men ok så rigger vi bare om og troller igennem de gode lodninger.

Skipper spejder efter de gode fangster

Jeg satte 2 stænger med dipsy diver og herefter de små Apex. Så satte vi 2 stænger mere med toby blink. Vi trollede direkte i gennem mange af bulerne og fik hurtigt et hug.

Det viste sig at være en hornfisk. Ud med den og vi fortsatte igennem stimerne. Vi havde 2 gode hug, men hvor fisken røg af mens vi forsøgte at få dem ind. Vi fandt aldrig ud af om det var makrel. Vi endte på 4 hornfisk i alt. Ved siden af os trollede Team Helle. De lå i samme område som os det meste af tiden og trollede også frem og tilbage. På et tidspunkt overvejede jeg om vi skulle skære nogle strimler og forsøge med den ene stang, men droppede det igen.

Vinden begyndte at tage til. På radioen kunne vi høre nogle snakkede om at de havde taget mange makreller om formiddagen, men at fiskeriet var døet totalt ud for dem. Der var nu næsten skumtoppe på vandet ved lavbroen (4-6 m/s??) så vi besluttede at pakke sammen. Slukøret trak jeg maven ind, løftede hovedet og satte tungen i ganen (så er der næsten ingen dobbelthage tilbage) og lod fruen tage et billede.

Der var nogle bølger på vej hjem og ungerne var ikke helt tilfredse. Da jeg kom hjem kunne jeg læse på Facebook at der var mange der havde taget makreller i Storebælt den dag. Blandt andet Team Helle som vi lå ved siden af. De havde trollet med hornfiske strimler…….. aarrrrgghhh hvorfor prøvede jeg ikke med de skide strimler jeg havde med….iiiiihhhhh

Så der var åbenbart masser af makreller, bare ikke til os. Men vi vender stærkt tilbage.

2 Comments on “Masser af makreller”

  1. Jeg kan se i har luret hvor det er værd og satse på fisk modsat os. Kunne man snige lidt info ud af jer om hvor der er værd og satse og efter hvad og hvornår..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.