Testtur inden klubmesterskabstur

På søndag har Storebælt Småbådsklub klubmesterskabstur til Mullerup. Skipper Sander fra Team Dylfi og jeg havde aftalt at tage en smuttur i Musholm bugt for at finde nogle gode pladser. Ingen af os har fisket i området før. Ja altså jeg havde en 4 timers aftentur med min knægt Silas og Per for et par uger siden, men ellers ikke.

Vi landede i Mullerup havn cirka kl. 08.30 og fik sat båden i vandet. Vejret var dejligt stille, men noget til den kølige side.

Jeg havde fået lavet min bøjle om så den passer til min ny igloo boks og det er altså bare noget der dur.

Der var ikke meget vind og ikke noget strøm, så på de første mange pladser vi forsøgte os med, lå vi stort set stille. Med lidt hjælp fra motoren, fik vi lidt drev på. Der var hurtigt noget der nippede på krogene, men det var meget små ising, vi hev op konstant.

De første pladser gav også en del kutlinger. De små fisk var overalt.

Da vi havde flyttet pladser en del gange, blev vi enige om at gøre noget helt andet. Vi hev alt grej og susede længere nord på. Helt op til elefantgrunden og ville prøve skrænterne deroppe. Her drev vi lidt hurtigere og det vare ikke længe før det nykkede i stangen igen. Men det var såment vores trofaste ven, den lille ising, som havde sat turbo på og var svømmet helt op til elefantgrunden for at hugge på vores orm.

Vi forsøgte os på lavt vand, på dybt vand og med fart på og uden fart, men lige lidt hjalp det. Det var kun trofast der ville vide på. Trofast fik også en lille ven til at lege med på at drille os.

Sander blev så glad for trofast at han på et tidspunkt overvejede at få et logo med trofast, så det måtte lige testes. Jeg synes det passer meget godt til Team Dylfi 🙂

Vi kan godt afsløre at vi fandt et par spot der gav godt… vi fangede nemlig en del ulke og en del hvillinger. Det var desværre bare ikke nogle kæmper. Men flotte fisk det er de, specielt ulken.

Hvillingerne kæmpede også om vores orm og vi talte nok over 10 hvillinger i båden.

Det var nærmere blevet en artstur med de små fisk. Vi havde ising, hvilling, skrubbe, ulk og kutling ombord, men på de 6 timer vi fiskede (på mange pladser) fik vi kun en fisk på målet. En skrubbe på 410 gram.

Da klokken nærmede sig afslutningen sejlede vi i havn. Sander spottede med det samme at der var en ishus og at det var åbent. Så fra vi landede ved rampen og til vi havde fået båden op og pakket sammen, snakkede han ikke om andet end is. Det var faktisk lidt som at have Per med 🙂 Nu spiser jeg normalt ikke usundt eller søde sager på nogen måde, men efter hårdt pres fra Sander valgte jeg at bukke under og vi købte en lille is inden afgang.

Men konklusionen er at både Team Emilie og Team Dylfi har store udfordringer til søndagens klubmesterskabstur. Der skal tænkes ud af boksen og kigges lidt søkort og tænkes tunge tanker om hvor der skal fiskes. Inden Sander skulle køre hjem, var han lige nødt til at lede efter sit fiske-held som han havde tabt i båden et sted 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.