Storebælt midt i laksesæsonen??

Ja det er ingen hemmelighed at vi står midt i laksesæsonen og vi har ikke været afsted på en eneste tur endnu. Det har bare ikke passet sammen med arbejde, arrangementer, vejr og gaster endnu. Jeg har også været i gang med at rode lidt med nogle nye projekter på båden.

Jeg har længe puslet med tanken om at få monteret min Garmin 7410 nede agter. Mange forskellige tanker, ideer og løsninger har været på tegnebrættet. Til slut endte jeg med en simpel løsning, som jeg umiddelbart også vurderer er den bedste. Et par gode venner hjalp med et beslag som jeg monterede på mit skærebræt.

Jeg måtte for en sikkerhedsskyld sætte en lås på kølekassen så den ikke utilsigtet kan vippe op under sejllads. Så var det i gang med at trække kabler igen igen. Der skulle et netværkskabel og et nmea2000 backbone kabel ned agter. Det var som sædvanlig et helvede, men det lykkedes. Så skulle jeg skille strømboksen ad, så jeg kunne få strøm til apparatet og samtidig lavede jeg lige fast strøm til mit Garmin Virb kamera som skal sidde ned agter også. Nu jeg var igang så kunne jeg også lige så godt trække strøm til et relæ mere, der skal styre lidt led strips jeg har sat nede agter også.

Alle apparater blev opdateret og netværket tjekket. Det så ud til at spille. Fandme nice.

Så var Team Emilie klar til laksetur. Søndag d. 27/3 var dagen hvor det hele passede. Undtagen vejret. Det så godt ud om formiddagen, men over middag skulle det vende og faktisk give en ordentlig røvtur i havn, hvis man tog ud fra Klintholm. Team Dylfi ville også gerne på vandent og vi besluttede i første omgang at tage et smut på Køge Bugt efter de flotte havørreder vi har set er blevet fanget de sidste par måneder. Da dagen nærmede sig sprang Dr. Dylfi dog fra og ville hellere luge ukrudt i båden (der vokser en del ukrudt i stolene på Dylfi båden). Så Per Olsen og jeg aftale at tage et smut på storebælt for at tjekke det nye grej ud. Virkede opsætningen med skærmen agter, fint eller var det en dårlig løsning. Samtidig ville vi se om vi kunne få en flad i snak, til vores storfanger konkurrence i Storebælt Småbådsklub. Søndag morgen drog vi mod havnen. Nu skulle bilen også stå sin test med Korsør rampen. På vejen skulle vi lige tanke til 16 kr/l og samtidig kunne vi lige besøge Rema1000 som var åbnet.

Herefter gik det ned til rampen i Korsør lystbådehavn. Desværre har havnen lavet et par kedelige fejl, da de lavede den nye rampe. Hældningen er faktisk fin, men desværre er det nederste stykke af rampen, hvor bilen kommer til at holde, når man skal op, glat beton med en tynd stribe riflet som hjulspor. Det er bare ikke godt nok. Desuden sander rampen til, som vi tydeligt så denne morgen.

Nå men båden røg i og vi røg ud af havnehullet. En mega flot morgen og vandet krystalklart og fladt som en pandekage. Per havde købt et Søren Vesth fladfiske forfang og dermed var han sikker på at fange en spand fuld af flade 🙂

Humøret var højt, også selvom vi med stor undring så på vesselfinder at der var flere både afsted fra Klintholm. Havde jeg set forkert på vejrudsigten? Hmm… nå men det var for sent at ændre. Vi måtte afsted på Storebælt i det dejlige vejr.

Vi testede først nogle af vores kendte gamle pladser, efterfølgende prøvede vi en masse nye steder af og vi kom vidt omkring.

Det lykkedes dog ikke at fange andet end 3 flotte Ulk. Ikke lige det vi var kommet efter.

Vi mærkede ikke så meget som et eneste nap fra andet. Hverken torsk eller flade. Der var helt dødt. Vi så en enkelt sæl på et tidspunkt, men ellers var der ikke meget liv at spore. Det er jo ikke højsæson for de flade, men det burde da være muligt at snuppe et par tynde, som kunne få lov til at gå igen. Nå men alt udstyret spillede og det var en god test. Så båden er klar til den sidste del af sæsonen.
Vi sejlede mod havnen og fik gjort klar til at trække båden op. Det passede lige med at forhjulene holdt i en bunke sand på rampen og baghjulene holdt på den glatte beton. Jeg både frygtede og glædede mig til at se hvad den nye bil kunne stille op her. Det er helt sikkert at jeg ikke var kommet op i den gamle forhjulstrukne bil.

Jeg skulle lige have styr på autohold funktionen og den elektriske håndbremse, men da jeg lige fik styr på det, så var det bare at lade 4Motion og de 190HK gøre hvad de skulle og det virkede selvfølgelig præcis som det skulle. Jeg trak lige så stille og sikkert de næsten 2 tons op ad rampen uden problemer.
Vi fik ordnet grejet og nu er båden helt lakseklar. Om aftenen fik jeg også læst at dem der var taget ud fra Klintholm, havde fået røvfuld på vej hjem og at vinden var kommet lige over middag. Så den var god nok, jeg havde ikke set forkert. Jeg gider ikke køre til Klintholm for en ½ dag.

Knæk og bræk derude.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.