Brummel splice og en ordentlig krabatkrog

Ja endnu et indlæg uden fisk. Jeg er selv ved at være træt af dem, men der skal jo være lidt liv på siden. Nu er der ikke flere undskyldninger…næste indlæg bør være med fisk.

Jeg lovede lidt mere omkring splejsning og det kommer her. Jeg fik jo købt noget Dyneema line hjem til at erstatte min wire på elspillet. Det blev en 8mm SK75 Dyneema. Den type line bliver lavet af mange producenter, men det vigtige er at det er af typen SK75. 8mm har en brudstyrke på 5300kg og er meget slidstærkt.

Som nogen måske husker fik jeg købt en alt for lille krog hjem. Så jeg startede med at kontakte Warn Danmark for at få en original hjem. Den kom efter et par dage og var en anelse større end den første.
2

Jeg købte også en ny rulleklyds. Det er vigtigt at skifte rulleklydsen hvis der har været stålwire på før og man skifter til syntetisk wire. Stålwiren laver ridser og ujævnheder på rullerne som vil rive den syntetiske wire i stykker. Den gamle klyds var heller ikke så pæn mere.
1

Den kovse jeg havde splejset i rebet var for bred til at passe direkte ind i den nye krog, så jeg måtte sætte en sjækel i mellem. Det blev en lyre sjækel med en brudstyrke på 6000 kg. Så passer tingene sammen. Linen blev rullet på og kovse, sjækel og krog blev monteret.
3

Herunder følger lidt omkring den splejsning som jeg brugte. En knude på rebet ville have svækket det med op til 60%. Derfor er det enormt vigtigt at lave en splejsning i stedet for. Jeg var først lidt skeptisk for om det var noget jeg selv kunne, men det viste sig faktisk at være ret enkelt. I min søgen efter den bedste splejsning fandt jeg at den mest brugte var en Locked Brummel Splice. Den bibeholder op til 90% af rebet styrke. I nedenstående videoer forklares det meget simpelt hvordan en locked brummel splice udføres. I stedet for de specielle nåle han bruger, brugte jeg blot nogle pensler. Hvis I bliver i tvivl om de mål han nævner så gå på google og skriv i søgefeltet: 19″ in cm fx så oversætter google til cm.

Del 1

Del 2

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.