Test tur med jigs og pighvar rigs

Efter sidste tur med water wolf kameraet havde vi fået blod på tanden. Der var jo mange pighvar på filmen og tænk hvis vi kunne fange dem. Jeg har fået mange reaktioner på filmen. Tips og tricks er væltet ind og blandet med viden fra foredrag med Freddi og Søren blev nogle nye rigs bundet. De var uden diller daller af nogen art, dog blev der på et enkelt monteret en lille apex som blikfang og til at skabe bevægelse. Som jeg kan se på den nye film, så er der ikke meget liv i sådan en tobis der bliver trukket hen over bunden. Faktisk er fiskene mere interesseret i loddene og kameraet. Det var godt nok ved at være sidste udkald for pighvarrerne og som I kan se på filmen, så ser vi da heller ikke en eneste pighvar. Vi fisker vel at mærke nøjagtig samme sted som sidst. Men der sker masser af andre spændende ting.

Per Iversen har jo for vane at finde underlige fisketing fra udlandet, som ikke kan fange en dyt. Denne gang havde han sendt en masse videoer omkring bucktail jigging efter fladfisk i USA. Det så mega effektivt ud og for sjov skyld lavede jeg et par rigs med jigs. Jeg har dog ikke så mange små jigs, så de blev nok en tand for store, men på videoen kan man dog se at de flade er overordentligt interesseret i jigs’ne. Så til næste gang er der indkøbt mindre jigs og bedre/mere passende gulp som agn. Det bliver spændende at se om de så også hugger.

Nå men Per O og jeg mødtes søndag ved halv otte tiden. Der var lige som sidst noget diset og jeg bandede lidt over at jeg ikke havde fået radaren monteret endnu. Men nu varer det ikke så længe 🙂 Vi kom ned i havnen og der var faktisk en del både der skulle i. Vi hilste lidt på og fik også hilst på Team Dylfi med skipper Peter. Det er altid rart at sætte ansigter på folk man har skrevet med på nettet. Peter ville trolle lidt rundt efter torsk og det lykkedes dem også at fange nogle fine fisk. Vi hilste også på Bøge og besætning. De skulle ud efter flade.

Vi kom i vandet og fik sat kursen mod de gode steder

1

Per havde været til 40 års fødselsdag forinden og havde været omkring Rema 1000 efter en lille Unterberg til at klare tømmermændene med. Den unge ekspedient kendte ikke Unterberg, så Per prøvede med “Gammel Dansk” hvorefter den unge mand sagde: Det er jo sådan noget min bedstefar drikker. Det kunne jeg godt se det sjove i ….. hehe

2 3

Vi fik startet fiskeriet og Team Dylfi kaldte op for lige at hilse på. Det er meget rart lige at have nogle at dele oplevelser med og få rapporter af når man er ude.

4

Jeg fik prøvet mine jigs af flere omgang. Jeg fik ingen hug, men kan se på filmen at interessen var der. Vi fiskede herefter med tobis rigs og Per fik en flot rødspætte på 800 gram

6

Per havde også et rig med skaldrejer på. Her fangede vi yderligere nogle rødspætter, skrubber og ising.

7

Der var ingen pighvar at føle eller se på filmen, så vi var nok for sent ude. Men vi fik en masse yderligere information om vores rigs og skal nok have lavet et par forbedringer mere.

Jo så på et tidspunkt mødte dette syn os også. En lille jolle med en gut stående op i. Han var ved at falde et par gange i, der var jo lidt bølger. Han fortsatte ufortrødent mod sejlrenden. Han havde dog redningsvest på, men det så lidt spøjst ud.

5

Bøge kom på et tidspunkt forbi og hilste på. De havde omkring 50 flade i kassen og den største skrubbe på omkring 1900 gram. Det var en flot fisk. De fleste taget på børsteorme.

Nå vi tøffede hjemover. Pers hustru ventede hjemme i varmen hos os og da vi kom ind skulle Per lige hvile lidt, men min knægt gjorde lidt nar ad ham hehe 🙂

8

De sidste par gange jeg har haft flade med hjem, har vi skåret små fileter af dem og paneret dem. Det er ungerne helt vilde med. Men de har diskuteret konsistensen af de forskellige fisk og derfor havde vi delt dem op denne gang. Så nu skulle der smagsprøves og inddeles i hvilken man synes smagte bedst.

9

Silas: Ising, rødspætte, skrubbe
Emilie: Rødspætte, ising, skrubbe
Christina: Rødspætte, (ising/skrubbe delt)
Kristian: Tomatsuppe.

Jeg uploadede lige mine Insight Genesis logninger fra apparatet med det samme

11 10

Herunder filmen fra turen. Husk fuld skærm og høj opløsning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.