Ny pr, br og art

Lørdagen var sat af til kuttertur fra Vorupør i Nordjylland. Vi skulle ud med kutteren Mågen på en 10 timers pilketur til blandt andet det gule rev. Bjarne og Per skulle med. Det ville tage tre en halv time at køre derop og vi skulle være der kl. 06. Så der blev planlagt mødetid og sted og grejet var pakket og klar.
Fredag aften skulle vi ringe til skipper og have den sidste status på vejret osv.
Desværre havde de lovet op til 15 s/m på fiskepladsen så turen blev aflyst. Slukøret måtte jeg ringe til Bjarne og Per og aflyse turen. Som et lille plaster på såret inviterede jeg med på en tur i Storebælt i min båd. Den stod alligevel i indkørslen da jeg har rodet lidt med autopiloten i den.
Bjarne ville et smut ud i egen båd, men Per var frisk på en tur. Kl. 06 lørdag morgen tog vi afsted mod Korsør lystbådehavn i lidt af en ærtesuppe. Men der var pletvise steder med klart vejr.

I havnen snakkede vi med en gut der skulle ud og træne til DM, vi jokede med at følge i rumpetten på ham, men det vidste sig at han ville sejle helt til langelandsbæltet og træne. Det ville vi ikke i den tåge uden radar. Desuden skulle vi ud og prøve vores pirke og vores spot.
Vi havde tilbudt Per Korsør en plads også nu Bjarne ikke ville med, men han ville hellere sætte loft op 🙂 Per Korsør havde købt nogle Pallex speedy pirke og kom ud fredag aften og afleverede et par stykker til mig. De skulle testes selvom han ikke selv kunne være med.

Vi tøffede ud af havnen og da vi kom ud startede vi lige med at lave nogle indstillinger på min autopilot. Den har drillet mig på de sidste par ture og jeg havde lige et par ting der skulle prøves. Det kommer der måske et længere indlæg om senere. Da det var overstået drønede vi ud til vores spot hvor vi har fanget flotte torsk for nylig.
Et flot syn på vej ud
GOPR0073

Velankommet til spottet kan vi se fine buler på loddet. Jeg starter med en Pallex speedy pirk 300gram og Per starter med en grøn 300gram prik. Ned med pirke og hive 2-3 gange og bang der er fisk. Det virker godt og jeg begynder at hive line i land. Den den kommer op siger Per: Det er ikke en torsk…det er en lange.. Jeg tror ikke rigtigt lige på ham i første omgang, men kan hurtigt se at han har ret. Den kommer op og en ny art er på min liste, samt pr og br. Fedt. Den vejer lige omkring 4 kg. Det er en noget anderledes fisk en torsken, selvom de er i familie. Den er meget glat i skindet og hovedet er meget fladere. Den har nogle skrammer på siden, men de kan vist også lide at gemme sig i grotter og huler. Så måske det er derfra. En følelse af at det her bliver en god erstatningstur for kutterturen begynder at dukke op. Det giver lige et lille ”rush” med en ny art på første dyb af pirken.
Lange 4kg
1

Vi må tilbage over spottet igen. Vi tager en masse drev over spottet og selvom der er længere i mellem fiskene end ved de normale torskepladser, så er størrelsen her væsentlig større. Så der er helt klart tiden værd.
Per får et par fine fisk på omkring 4 kg. For første gang får vi bundhug på spottet. Jeg mister 3 pirke i træk. Jeg skifter til jig og så går det bedre. Jeg får nok 6-8 hug på jiggen og har fisk på i 5-10 sekunder, men de ryger alle af igen. Frustreret skifter jeg igen til en Pallex prik og får igen en rigtig god fisk på. Efter en rolig kamp hvor jeg ikke tør presse for meget for ikke at miste den, ligesom Per Korsør på sidste tur, kommer en fin 7 kg torsk ombord.
Et par fine fisk
3

Vi ender med at have 5 fine torsk. 4 på 4 kg og 1 på 5kg en lange på 4 kg. Vi bliver enige om et sidste drev inden vi skal over og have et par flade. På sidste drev har Per også skiftet til en Pallex pirk og får et drøjt hug på allerførste løft af stangen. Der er rigtig god fisk på. Han tager det stille og roligt og fisken laver nogle lange udløb. På et tidspunkt mens jeg filmer et udløb siger jeg til Per: Nu har du sgu da ikke mere line på hjulet. Jeg kan se spolen igennem linen og skynder mig at bakke båden mens per hiver line ind. Efter en lang kamp kommer en kæmpe på 8,5kg til syne. Desværre er den taget i bugen og derfor kunne den kæmpe så hårdt. Men en flot fisk.
6

Ps…jeg tror ikke Pallex pirkene gjorde en forskel. Det var et tilfælde 🙂

Det blev slutningen på pilkeriet. Vi sejlede over til fladfiske spottet, men det blev hurtigt droppet da vi drev med omkring 2 knob. Desuden havde vi en del fiske der skulle ordenes inden vi skulle ind. Så det blev klaret og vi tøffede mod havnen.
Der var en del både på vandet. Blandt andet Team Garmin… Vi så hvor I fiskede, så pas på til DM. Vi ved hvor vi skal finde fiskene 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.