Hvar’behar

Ja…overskriften skulle egentlig have været “Hvar til en nar”, men jeg synes den var lidt for politisk ukorrekt. Faktisk havde min fiskemakker på denne tur, foreslået en masse andre titler til beretningen. Her under følgende:
“Sat til vægs af hvarkongen”
“Kongen klasker Kristian”
“Peter prygler pjattegøj”
“Guden gennemprygler gumpetung”
Så ved nærmere eftertanke, så passer “Hvar til en nar” måske egentlig meget godt hehe.

Nå men Peter Sander fra Team Dylfi havde været så fantastisk heldig at fange flere flotte slethvar på en Øresundstur for nylig. Så da vi begge havde fri onsdag, beslutte vi os for at tage et smut til Øresund sammen. Sander kom sent hjem fra en udenlandstur og derfor valgte vi at snuppe den noget bedre kvalitetsbåd som Team Emilie sejler i, fremfor den lille Dylfi balje. Vi aftalte at mødes i Helsingør havn kl. 08. Jeg havde liige glemt hvor langt der faktisk er derind…2 timers kørsel…nå men hvad gør det, når der er hvar garanti. Det var i hvert fald hvad Sander lovede..

Vi mødtes som aftalt og fik sat båden i vandet. Jeg fik parkeret bilen og ville lige snuppe et billede af båden. Desværre kom Sander også med på billedet. Efterfølgende kan jeg allerede her se at han er ude på noget. Han står og “rigger til”, med et smøret grin. Han har altså pillet ved mit grej og er sikkert skyld i at dagen ender som den gør.

Nå men vi starter med at sejle over mod kobberværket for at fange nogle friske sild som vi kunne bruge som agn. Der lå et par turbåde og vi lagde os i nærheden af dem. Der var absolut ingen tvivl om at der var masser af sild, når vi kiggede på ekkolod og panoptix. Der bragede bare store stimer frem på skærmen og vi havde da også fuldt hus stort set hver eneste gang sildeforfanget røg ned. De stod fra bunden og langt op i vandsøjlen. Der røg også et par enkelte makreller på. Da vi havde mere end rigeligt i boksen, sejlende vi over til hvarpladserne.

Vi drev ret stærkt…næsten for stærkt. Vi måtte have 150-180 gram bly på for at holde bunden. Vi tog en del drev omkring et strømskel og når vi røg indenfor skellet, så faldt vores fart fra 2,8 knob til omkring 0.5 knob over bund. Sander fangede en enkelt skrubbe og vi fik begge en del hvillinger.

Jeg begyndte at stikke lidt til Sander omkring den der fangstgaranti på hvarrer.. sådan noget tager han ikke så pænt som I kan se.

Efter 5 timer med dusinvis af lange træk uden at mærke noget som helst, er vi begge ved at miste modet. Bølgerne var steget til noget der lignede en meters penge, men heldigvis regnede det så også hehe.. Sander havde sat stangen op i stangholderen og var ved at tænde en smøg. Hans stang bøjede let og han fik fat i stangen og hjulede ind. Sørme om ikke der sad en lille slethvar på krogen.

Fantastisk fisk … Nu steg humøret og modet lidt. Vi tog flere drev over samme område og jeg fik et hug hvor al sild var væk, men ingen fisk. Sander fik et hug mere, men linen havde fået et svagt punkt fra tidligere og knækkede. Pokkers også. På Waterwolf kameraet kan jeg dog se at vi har haft besøg af flere fisk, som bare ikke bliver siddende eller hugger ordentligt. Desværre.

Det blev ikke til mere på denne tur. Det eneste der nu stort set ikke er til at levede med….er det faktum som Sander pointerede ikke mindre en 17 gange….. at nu har han bådrekorden på hvar ombord på Team Emilie..

Men bortset fra det, så var det, som altid, en kanon hyggeligt og sjov tur. Masser af fis og ballade og en masse fiskesnak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.