Monteringsweekend

Så kom weekenden jeg længde havde set frem til. Nemlig hvor targabøjlen, radar og alt tilbehøret var klar til montering.
Billede 22-01-2016 22.59.54

Jeg havde 3 ting der skulle bruge strøm på targa bøjlen og startede derfor med at trække kabler til det. Der var forboret 3 huller i targaen og jeg kunne derfor nemt starte med at trække kablerne inde i bøjlen. Ting tager dog altid længere tid end beregnet og der røg da også lige 3 timer med at trække kablerne. Jeg havde fundet nogle nye gummigennemføringer så ledninger sidder ordentligt i hullerne. Projektøren blev monteret på en plade og jeg satte lige en stangholder på for at tjekke at de passede. Ledningerne blev stripset fast på bøjlen og jeg kunne smide den op i båden.
Billede 23-01-2016 14.38.14

Jeg forsøgte en enkelt gang at sætte bøjlen på selv, men måtte opgive og ringe efter min kære farmand. Han kom 5 minutter efter og vupti så blev bøjlen sat på.
Billede 23-01-2016 15.11.50

Nu kunne jeg montere radaren og selvom det ser ud som om at den vil skyde ind i kalechen foran så har jeg efterhånden målt en hel del gange og den sidder præcis som den skal for at få optimal udnyttelse jævnfør manualen.
Billede 23-01-2016 16.13.53

Kablerne blev strammet til og de sidste stangholdere blev monteret. Jeg var lidt nervøs for hvor mange stangholder der egentlig kunne være på bøjlen. Den er jo ikke lige så bred som båden og det ville være lidt trist at skulle nøjes med 4 stangholdere fx. Men de viste sig at der faktisk kunne sidde 6 stangholdere på linje og så kan der sidder yderligere 1 i hver side. Så i alt 8 stænger på targa’en er sgu ok. Jeg har testet med mine stænger og de kan sagtens løftes uden at hive hinanden med osv. Det skal dog vise sig på første rigtige tur om der skal justeres lidt. Men det er der også plads til.

Jeg har valgt at sætte den nye led tolanterne fra SuperNova på toppen af radaren. Den har en lille fod med som blev limet på toppen af radaren.

Projektøren virkede også fint.
Billede 23-01-2016 18.18.56

Jeg havde gjort mange overvejelser omkring skrog gennemføringen til ledningerne. Men løste det på en super enkelt måde. Et hul foret med noget rørisolering så det ikke gnaver i ledningerne og ledningerne er også pakket ind i det her net og så et tank udluftningsdæksel på toppen. Det er sgu meget pænt synes jeg.
Billede 24-01-2016 16.41.32

Ja hele båden trænger til en grundig rengøring….det må komme når vejret bliver bedre 🙂 Så var det tid til at tilslutte det hele inde i teknikrummet. Ludvig var med ude og hjælpe, men synes det var lidt koldt hehe
Billede 24-01-2016 15.34.38

Indvendigt blev hullerne efter targabøjle monteringen, fyldt ud med et par højtalere…….nu mangler jeg bare en lille forstærker eller noget sonichub….

Sidst men ikke mindst så blev radaren lige testet på vejen og det ser sørme ud til at den virker 🙂
Billede 23-01-2016 17.53.11

Det bliver spændende at komme på vandet og prøve den. Det gælder jo om at blive dus med den mens man faktisk kan se noget, sådan at man ikke er i tvivl når det virkelig gælder. Den eneste lille ting der generer mig lidt er at da jeg bestilte stangholderne så de rigtig blå ud og passede fint til båden.

stang

Men jeg synes bestemt ikke dem jeg har fået er blå….de er mere tyrkis. Jeg er sgu lidt ligeglad, men fruen synes (ud over at hun hader targa bøjlen og synes båden nu er blevet en fiskebåd og ikke ligner en fed båd mere) at det skæmmer den. De skulle bare have været sølvfarvet. Nå men nu er det som det er…. jeg vil fange laks….nu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.